1% Twojego podatku

Jeden procent

Jeden procent Twojego podatku

Jesteśmy organizacją pożytku publicznego. Możesz wspomóc naszą fundację przekazując nam 1 % swojego podatku. Uzyskane fundusze będą wykorzystane na działalność statutową, bierzące wydatki oraz dofinasowanie rehabilitacji niepełnosprawnym dzieci: matek samotnie wychowujących dzieci, których rodzice mają problemy finansowe oraz rodzin gdzie jest dwoje dzieci niepełnosprawnych.

Jak przekazać 1 % swojego podatku:

Punktor  obliczyć 1% należnego podatku

Punkotr  w rubryce Wniosek o przekazanie 1% podatku należnego na rzecz organizacji pożytku publicznego (OPP), w oknie Numer KRS wpisać: 0000232011

Punkotr  w rubryce Wniosek o przekazanie 1% podatku należnego na rzecz organizacji pożytku publicznego (OPP), w oknie Wnioskowana kwota wpisać: wysokość wnioskowanej (zadeklarowanej) wpłaty, która nie może przekrocyć kwoty odpowiadającej 1% podatku należnego

Punkotr  w rubryce Informacje Uzupełniające prosimy zaznaczyć kwadrat w celu przekazania danych osobowych podatnika ogranizacji OPP (niewymagane)

Punkotr  w rubryce Informacje Uzupełniające, w oknie Dane ułatwiające kontakt z podatnikiem, można wpisać: imię, nazwisko, adres, telefon, e-mail, itp. (niewymagane)

Wydatki

Co miesięczne wydatki eksploatacyjne:

• czynsz - 1772,74 zł
  • prąd - około 140,00 zł
  • telefon - 61,50 zł
  • ochrona obiektu - 55,35 zł
  • księgowość - 492,00 zł
  • pensja osoby sprzątającej - 711,00 zł
  • pensje terapuetów - kwota uzależniona od ilości wypracowanych godzin
  • środki czystości i artykuły biurowe - około 200 zł
  • 2019 rok - w związku z planowanym otwarciem drugiego punktu, wydaliśmy na projekt oraz prace remontowe 83 tys., do ukończenia remontu brakuje jeszcze około 50-60 tysięcy. W powodu braku funduszu, prace remontowe posuwają się bardzo powoli. Poszukujemy osoby, do położenia kafelek w toalecie.

Udział własny w projekcie PFRON :

2016 rok - 17507,44 zł

2017 rok - 22694,74 zł

Uzyskane fundusze z 1% w latach ubiegłych:

2013 rok - 8233,50 zł

2014 rok - 2427,80 zł